fullsizerender_1-1024x768

On March 1st, we celebrated a new milestone at e-Core.

We inaugurated the new office space at our Porto Alegre office. In our CEO’s words, “it was a special moment for e-Core, to our history. This expansion represents an important milestone in our growth.”

The new space reflects the growth achieved in the last years

New e-Core's entrance on new space

In contrast with Brazilian economic reality, we saw 30% growth in full-time staff in 2016 and doubled our revenue in the last 2 years. And with that growth, our Porto Alegre office was too small to welcome our new talents, keep our high standards of providing a great work environment to our teammates and the expertise to work as an extension of our partners.

A new space to translate e-Core’s Culture

The whole project was designed to delight our most important asset, our employees. New places that our coworkers could interact and brainstorm new ideas in meetings and other daily activities.

With an industrial theme, the new space added 50 work spots, multiple new meeting rooms and places that people can interact, relax and enjoy in a more comfortable and entertaining way.  According to Paulo Machado, IT Infrastructure Coordinator at e-Core, the goal was “to build a place that can welcome everyone and, at the same time, bring a different impact in what our company had provided before.”

We also added two new one-on-one and large meeting rooms that were designed to better supply the constant communication needs of our teams and provide more exchanges between leaders, coworkers and customers. The Olympus room was designed to hold 14 people and is equipped with a 4K 70 inch TV to support larger meetings with partners and distributed teams.

To complement the new additional space, the company now has a new restroom with shower, so people can enjoy their physical activities and rides without worry and can still be comfortable to work after that.

 

Sustainability was one of the main goals of the project

Not only bicycle parking, but the whole design of the area was based on sustainability, one of the core values of our company. During the first steps of planning, it was evaluated what could be rethought and modified to design the new environment that was being built.

With a modern design, our new environment was planned to leverage the nice view that our office provides and take the most of the natural lighting. Using led lights to reduce the electrical need at the new area and provide more durability with a “go-green”approach, the working stations also have individual lighting.

Encouraging the use of bicycles at e-Core

But comfort and life quality in the work environment are not just connected with the time that people spend in the office, but are also related with the improvement of our co-workers’ daily routines and the ability to provide secure and great ways to get to work.

After a quick discussion with some cyclists at the company, we decided to add a bicycle parking space at e-Core. The stands are made of 5000 plastic bags, so they’re 100% eco-friendly.

To complement the new additional space, the company now has a new restroom with shower, so people can enjoy their physical activities and rides without worry and can still be comfortable to work after that.

New insights for a new cycle

With a new season beginning at e-Core, nothing is better than bringing new ideas to plan and design the future. The new meeting rooms provide glass boards that allow more creative discussions and, at the same time, keep the amplitude and smoothness of the space.

But who said that discussions and insights are meant to be confined in closed doors? The new space has chalk walls that can be written in and break the transitions between environments.

 

With all these new changes, we hope that our employees find themselves  enjoying all the new amenities in a creative environment.

To learn about our local opportunities, click the link below.